Krenuli iz Bihaća
0

Učesnici biciklističkog maratona za Srebrenicu noćit će u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Oko 200 biciklista iz cijele BiH i još šest zemalja Evrope, koji su u organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Limit" iz Bihaća krenuli na biciklistički maraton od Bihaća do Srebrenice, u petak navečer su stigli u Sarajevo.

Kako saznajemo, biciklisti će prenoćiti u Rajlovcu kod Sarajeva, a onda u subotu ujutro nastaviti put za Srebrenicu, preko Kladnja. Maraton je organiziran u okviru obilježavanja 15. godišnjice stradanja nedužnih civila u Srebrenici.

Dužina trase je blizu 500 kilometara, a u nedjelju, 11. jula, biciklisti će prisustvovati centralnoj manifestaciji povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici i na taj način odati počast žrtvama srebreničkog genocida.

Ovo je šesti biciklistički maraton do Srebrenice, a ove godine na isti put uputila su se i 22 pripadnika MUP-a USK, u izvrsnoj atletskoj kondiciji koji će istu udaljenost preći trčanjem.

Svima je namjera da na ovaj način daju doprinos u obilježavanju strašnog zločina, genocida koji je počinjen nad Srebreničanima. Sa Gradskog trga u Bihaću ispratio ih je veliki broj građana.