BiH
0

Učenici Prve osnovne škole Konjic dobili novu sportsku salu

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) obnovila je sportsku salu JU Prva Osnovna škola Konjic.

U okviru projekta su promijenjena vrata, prozori, zamijenjen je pod, izvršeni su molersko - farbarski radovi, osposobljeno je grijanje i urađena je rasvjeta.

Upriličeno je svečano otvaranje novo obnovljene sportske sale. Na otvaranje su prisustvovali šef TIKA-inog odjela za Balkan i Istočnu Evropu Ali Maskan, turski konzul u Mostaru Tolga Bermek, načelnik Općine Konjic Emir Bubalo, direktor TIKA-e u Sarajevo Dr. Zulkuf Oruč, učitelji i učenici, te brojni građani ovog hercegovačkog grada.

Novoobnovljenu sportsku salu su otvorili šef TIKA-inog odjela za Balkan i Istočnu Evropu Ali Maskan, načelnik Općine Konjic Emir Bubalo i turski konzul Tolga Bermek.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Načelnik Općine Konjic Bubalo, u svom obraćanju, zahvalio se Republici Turskoj za pomoć.

"Ne želimo samo da primamo pomoć. Želimo i mi da se razvijamo i pomognemo drugim zemljama" rekao je Bubalo i podsjetio da ovaj projekt nije jedini projekt TIKA-e u Konjicu, te da je ova ugledna agencija renovirala Stari most u tom gradu i realizirala još mnogo akcija.

Na svečanosti otvaranja sale, učenici koji uče turski jezik u Prvoj Osnovnoj školi Konjic, učili su ilahije na turskom jeziku.