BiH
0

Učenici iz Sarajeva posjetili tvornicu Violeta

Sarajevo-x.com
Da su u ovom vremenu recesije domaća proizvodnja i domaći proizvodi jako važni, potvrdili su i učenici sarajevske Gimnazije Dobrinja koji su u petak, 16.10.2009. u Grudama posjetili proizvodne pogone domaće tvornice Violeta. Oko 50 učenika škole od prvog do četvrtog razreda, razgledali su moderne proizvodne linije na kojima se proizvode najprepoznatljiviji higijenski proizvodi u regionu.

Tokom svoje posjete, učenici su upoznati sa tehnološkim procesima u laboratoriju, sa kontrolom kvalitete proizvoda, te mjerama zaštite okoline. Uvjerili su se i da je recikliranje folija, papira i ostalih materijala standardni dio proizvodnih procesa u Violeti.

Zajedno sa učenicima u posjeti su bile i profesorice Suvada Kahriman i Zoja Zubić, inicijatori posjete.

„Svi smo mi potrošači Violeta proizvoda, a sad smo se uvjerili da se ovi higijenski proizvodi proizvode u najmodernijim domaćim pogonima. Smatram da je domaća proizvodnja nešto čime se trebamo ponositi i da možemo još više iskorištavati domaće potencijale. Našim učenicima će ova posjeta biti vrijedno iskustvo u razumijevanju modernih tehnoloških procesa i značaja domaće proizvodnje za našu ekonomiju“, izjavila je profesorica Zoja Zubić.

Pored upoznavanja sa proizvodnjom i brandom Violeta, kao najprepoznatljivijim bh. brandom, učenici su u Violeti upoznati i sa modernim poslovnim metodama i suvremenim konceptom poslovanja. To ih je, kako kažu, uveliko podstaklo na razmišljanje o studiranju na fakultetima koji se bave ovim oblastima.