Projekat učenja toleranciji
0

Učenici iz Hrvatske i Makedonije u posjeti OŠ Čengić Vila 1

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U okviru dugogodišnjeg projekta "Učenje toleranciji: kako je biti drugačiji" upriličena je posjeta gostiju iz Poreča (Hrvatska) i Sopišta - Skoplja (Makedonija). U jutarnjim satima gosti OŠ Čengić Vila 1 dočekani su u holu škole, gdje su se pozdravili sa svojim domaćinima, porodicama u kojima su smješteni učenici u učenice, te nastavnicima. Toplu dobrodošlicu zaželjeli su učenici, roditelji i nastavnici.

Nakon nastave je u holu škole organizirana prezentacija projekta, kojoj su prisustvovali brojni gosti: predstavnik Ambasade Hrvatske u našoj zemlji, predstavnici Općine Novo Sarajevo, direktori sarajevskih škola, načelnik Općine Sopište, direktor Osnovne škola "Draga Stojanovski", predstavnici škole iz Poreča, roditelji, učenici, nastavnici. Osnovna škola "Poreč" i Osnovna škola "Draga Stojanovski" predstavile su se sa dramskim prikazima i muzičkim tačkama na temu "Smijeh", a i sarajevski učenici publiku su nasmijali veselim dramskim prikazom.

Publika se izvanredno zabavljala i oduševljeno nagrađivala glumce, plesače, animatore gromoglasnim aplauzima. Nakon priredbe, publici se obratila pomoćnica direktorice Nermina Sabljica, poželjevši dobrodošlicu gostima. Prenijela je zadovoljstvo zbog uspješne saradnje triju škola i na pozornicu pozvala prisutne goste iz Poreča i Sopišta.

Danas su za goste pripremljene radionice i okrugli stolovi u OŠ Čengić Vila 1 te priredba na Vilsonovom šetalištu.