BiH
43

Učenici goraždanske muzičke škole pripremili tradicionalni koncert "U susret proljeću"

Piše: E. A.
Tradicionalno, učenici i nastavnici Osnovne muzičke škole "Avdo Smailović" i ove godine pripremili su koncert simboličnog naziva "U susret proljeću". Škola je i ovaj put pripremila nešto novo a koncert je bio i svojevrsna priprema za federalno takmičenje u aprilu mjesecu.

"Učenici škole, nastupaju u ansamblima po dvoje, svirajući različite instrumente, a koncert je i jedna od audicija za izbor učenika i ansambala koji će ovu školu predstavljati na predstojećem federalnom takmičenju učenika i studenata muzike u aprilu“, kaže Selma Verem, direktorica škole.

Koncert je označio simboličan susret s proljećem uz brojne kompozicije koje su izveli učenici škole, kao poklon gradu i ljubiteljima umjetnosti.

Izvodeći djela velikih kompozitora na koncertu su nastupili Amila Obuća, Amar Borovac, Taida Dučić, Vildana Bašić, Sarah Pjano, Balša Kajević, Sara Medina Šehović, Adi Efendić, Lejla Omerbegović, Merima Hubjer, Ismihana Perla, te vokalni ansambl u kome su učenice škole Vildana Bašić, Merima Hubjer, Ilma Kazagić, Ema Mušović, Merima Vukas, Lejla Žuga, Sara Bešo, Lejla Hadžović.

Koncertu je uz brojne zvanice prisustvovao i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga .On je učenicima i nastavnicima uputio čestitke za mnogo truda i ljubavi koji su uložili u svaku kompoziciju ali i čestitke povodom značajnog jubileja, 40 godina postojanja škole.