BiH
0

Učenici Francuske škole CIFS glume u predstavi

Sarajevo-x.com
Da se drugačijim, inovativnim i za djecu zanimljivijim pristupima može doći do kvalitetnog znanja pokazuje rad Francuske škole u Sarajevu. Tim povodom 9. marta, sa početkom u 18:00 sati, u prostorijama Francuske škole bit će upriličena predstava pod nazivom "Des Cavernicoles aux Atomivores", redatelja Oliviera Clartéa. U predstavi će glumiti učenici od trećeg do devetog razreda osnovne škole.

Riječ je o teatarskoj avanturi pripremljenoj uz pomoć dva profesionalca iz Totem theatrea, koji su inovativnim metodama učenja pripremili vrlo poučnu i razigranu predstavu o povijesti Francuske.

Predstavom će se pokazati francuska historija unazad tri hiljade godina: od prahistorijskog čovjeka do atomske bombe, od Ivane Orleanske do kralja Luja XVI. Učenici će imati vrlo zaminljive kostime, dizajnirane posebno za ovu prigodu.

Namjera Francuske škole je pokazati da se i na ovaj način , za razliku od tradicionalnih pristupa nastavi, može poučavati, stjecati kvalitetno znanje i raditi na pokretu i izražaju.