BiH
287

Učenici danas ipak u klupama, Druga i Treća gimnazija otkazale nastavu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada KS nije donijela odluku o obustavi nastave na području KS te učenici danas regularno pohađaju nastavu. No, klupe će danas biti prazne u Drugoj i Trećoj gimnaziji u Sarajevu.

Direktori Druge i Treće gimnazije obavijestili su svoje učenike putem web stranica da nastava neće biti održana "zbog novonastale situacije u glavnom gradu BiH". Druga gimnazija donijela je ovu odluku zbog lokacije ustanove.

Učenici ostalih škola danas regularno pohađaju nastavu. Kako nam je kazao Faruk Bešlić, predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH, Vlada KS nije donijela odluku o neodržavanju nastave te bi svi učenici trebali biti u đačkim klupama.

"Vlada nije donijela odluku, te se nastava obavlja u punom obimu i svi direktori su dobili instrukcije kako da se ponašaju u skladu s novonastalom situacijom. Sindikat je za to da se nastava održava i direktori školi moraju procijeniti situaciju na terenu jer nije isto u svim područjima grada. Realno, tokom protesta ugrožene su četiri škole i smatramo da je bolje da su učenici na nastavi jer se tako svako odsustvovanje može evidentirati i da roditelji saznaju gdje se njihova djeca nalaze", rekao je Bešlić.