Optužnica protiv Muhovića
0

Ubio tri osobe kako im ne bi vratio novac

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Sarajevsko Kantonalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Mehde Muhovića (51) zbog krivičnog djela trostruko ubistvo.

Prema optužnici, 3. decembra prošle godine Slobodan Vitezović, Vidosav Diković i Zorica Mandić iz Užica su doputovali u Sarajevo kako bi sa Muhovićem razgovarali o nerašćišćenim poslovnim odnosima i isplati novčanog duga koji je Muhović imao prema njima.

Muhovića su nakon što su stigli u Sarajevo pozvali telefonom i kazali mu da dođe po njih do Tržnog centra "Mercator" na Alipašinom polju.

Muhović je to i očinio, te ih odvezao do kuće koja se nalazi u sarajevskoj ulici Dobrinjska na broju 64, a u kojoj je Muhović stanovao kao podstanar.

Nedugo nakon njihovog ulaska u kuću u namjeri da ih ubije kako im ne bi vratio novac koji im duguje Muhović je iz revolvera "Crvena zastava" ispalio više hitaca te je Vitezovića ranio u predjelu glave i desne nadlaktice, Dikovića u predjelu glave i desne podlaktice, a Mandićevu u predjelu glave.

Usljed prostrjelnih rana glave sa povredama mozga kod Vitezovića, Dikovića i Mandićeve je nastupila trenutna smrt.

Muhović je, nakon što je iz koristoljublja ubio tri osobe, uhapšen i nalazi se u pritvoru, a optužnicu je potvrdio Kantonalni sud u Sarajevu.