BiH
0

Ubici iz Lipnice jednomjesečni pritvor u psihijatrijskoj klinici

FENA
Foto: Tuzlarije.net
Foto: Tuzlarije.net
Na prijedlog Tužiteljstva Tuzlanske županije, Županijski sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor za Tomislava Petrovića koji je jučer u tuzlanskom naselju Lipnica ubio 6 osoba, a jednu teško ranio.

Petrović će biti u pritvoru u Psihijatrijskoj klinici "Kreka" u Tuzli, uz pojačane mjere sigurnosti koje podrazumijevaju 24-satnu zatvorsku stražu, a u roku od mjesec dana nad Petrovićem će se izvršiti timsko psihijatrijsko vještačenje pod nadzorom dr. Alije Sutovića.

Petrović je pod stalnim medicinskim tretmanom i umjesto njega na ročištu za određivanje pritvora pojavio se odvjetnik, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti i koji se nije protivio mjeri pritvora.

Tomislav Petrović jučer je u 6 sati ujutro prvo došao do kuće susjeda Mije i Kaje Petrović i lišio ih života. Zatim je otišao do susjeda Ive Markanovića i njega ubio, nakon čega se uputio prema glavnom okretištu vozila GIPS-a, na kojem se nalazio autobus s tri putnika. Ušao je u autobus i uz upotrebu vatrenog oružja usmrtio Niku Petrovića, Maru Petrović i Dragicu Markanović, a vozača Mursela Čolića teško ranio.

Nakon toga se Petrović svojim putničkim motornim vozilom udaljio s mjesta događaja prema okretištu i skretanju za Srednju Lipnicu, gdje je ponovo pucao iz vatrenog oružja u jedno od parkiranih vozila. U tom trenutku je naišla policija Policijske stanice Zapad, intervenirala i lišila ga slobode.