BiH
40

UAE će donirati 2,7 miliona KM hitne pomoći BiH

Anadolija
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija sastao se danas s predstavnicima Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata i Fondacije "Khalifa Bin Zayed Al Nahyan" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Predstavnici Fondacije u BiH borave kako bi pružili hitnu pomoć stanovništvu ugroženom poplavama, a Lagumdžija je prilikom sastanka sagovornike upoznao sa situacijom na terenu, kao i potrebama ugroženih područja. Lagumdžija se ujedno i zahvalio rukovodstvu i narodu UAE na spremnosti koju su pokazali u pružanju pomoći područjima i stanovništvu pogođenom poplavama.

Predstavnici Fondacije istakli su kako namjeravaju iznos od 2,7 miliona KM urgentne pomoći pogođenim područjima Ujedinjenih Arapskih Emirata bude utrošen isključivo kroz kupovinu potrebnih sredstava i opreme na tržištu Bosne i Hercegovine. Tako će, osim direktne pomoći ugroženim područjima, biti potpomognuta i domaća privreda, a Lagumdžija je pozdravio ovakvu odluku, navodi se u saopštenju.