Univerzitet u Sarajevu
0

U Zetri promocija 6.022 diplomanta i magistranta

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Svečana promocija diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu bit će održana u subotu u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch”.

Riječ je o šestoj svečanosti koju organizira Univerzitet u Sarajevu.

Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Faruk Čaklovica te prorektori Univerziteta i dekani fakulteta i akademija promovirat će 6.022 diplomanta i magistranta svih fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu. Bit će promovirana i prva generacija bolonjskih mastera, odnosno završenih studenata drugog ciklusa studija.

Najuspješniji student sa svakog fakulteta i akademije bit će nagrađen posebnim priznanjem "Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu" i novčanom nagradom.

Na ovogodišnjoj promociji su i studentica Mašinskog fakulteta i dva studenta Prirodno-matematičkog fakulteta koji su studij završili ukupnom prosječnom ocjenom 10,00. Sve troje studenata ponijet će naziv najuspješnijeg studenta Univerziteta u Sarajevu za 2010. godinu.

U muzičkom dijelu svečanosti nastupit će hor i orkestar Muzičke akademije i Simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije. Bit će prikazan kratki dokumentarni film o 60 godina Univerziteta u Sarajevu ''Svjetionik napretka" autora Mufida Memije, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu.