BiH
0

U Žepču počela manifestacija "Droga-babaroga"

FENA
Asocijacija "Roditelja i prosvjetnih radnika" općine Žepče organizator je manifestacije "Droga-babaroga" koja će trajati do 10. jula ove godine.

Prvi program sedmog izdanja ove manifestacije realizovan je u četvrtak, kada je na platou ispred Doma kulture održana višesatna igraonica za žepačke osnovce. Voditelj programa bio je Mirsad Abdagić Kike.

Za idući petak, 29. maj, u Domu kulture Žepče zakazana je javna tribina na temu "Uloga i značaj roditelja u borbi protiv droge". Gost predavač bit će mr. sci. Elharun Selimović, klinički psiholog iz Mostara.

Manifestacija "Droga-babaroga" završit će se trodnevnim regionalnim turnirom u uličnoj košarci "Street ball Žepče 2008", koji će se od 5. do 8. jula održati na poligonu Osnovne škole "Žepče".

Pokrovitelji manifestacije koja će okupiti više od hiljadu djece i omladine i čiji je cilj borba protiv zloupotrebe narkotika među mladim Žepča su Ministarstvo kulture i sporta FBiH, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Turistička zajednica ZDK-a.