Akcija MUP-a ZDK
0

FOTO / U Zenici zaplijenjeno 2,5 kilograma speeda

Sarajevo-x.com
Zenička policija je jučer izvršila pretres pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi M.G. (27), a koji se nalaze u ulici Janjac broj 61. Kako nezvanično saznajemo riječ je o Miroslavu Geliću.

Izvršenim pretresom u kući je pronađeno 2.541 grama droge poznate pod nazivom 'speed', 18 paketića u kojima se nalazio kanabis, 12 sjemenki kanabisa, jedna tableta ekstazi, pištolj “Škorpion”, dvije digitalne vage sa vidnim tragovima bijele praškaste materije, tri plastične posude sa tragovima bijele praškaste materije, te plastična posuda manjih dimenzija, metalne makaze i papirna rolna.

U podrumskim prostorijama kuće pronađena je improvizovana laboratorija za proizvodnju i uzgajanje droga, tačnije improvizovani elektro trafo s kablom povezan sa sijaličnim sijenilom, ventilator, kućište rasvjetnog tijela sa dvije neonske i tri štedne sijalice, te uređaj na kojem se nalazi termometar i hidrometar. Prilikom pretresa na dijelovima improvizovane laboratorije pronađena je i jedna sasušena stabiljka i nekoliko listova cannabis sative, ukupne težine 35,85 grama. Pronađena laboratorija je fotografisana i privremeno oduzeta.

Gelić je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.