Zbog utakmice BiH-Portugal
0

U Zenici danas poseban saobraćajni režim

FENA
Povodom odigravanja revanš utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Junoafričkoj Republici, između nogometnih reprezentacija BiH i Portugala, na stadionu Bilino polje (20,45 sati), danas, 18. novembra u vremenu od 16,45 do 24 sata bit će izvršena obustava saobraćaja u ulicama koje vode prema stadionu.

Prema informaciji iz MUP-a ZDK, saobraćaj će u pomenutom terminu biti potpuno obustavljen u ulicama: Dr. Abdulaziza Aska Borića, od ulice Dr. Adolfa Goldbegera do ulice Fra. Ivana Jukića i Bulevar Kulina bana, od Bulevara kralja Tvrtka do raskrsnice sa Kamberovića mostom.

Usljed nedostatka parking prostora, te restrikcije parking mjesta na užem lokalitetu stadiona Bilino polje, kao i u užem dijelu grada, izmijenjen je režim saobraćaja u ulicama: Nikole Tesle, Školska i Velikog sudije Građeše. Izmijenjeni režim saobraćaja u ove tri ulica trajat će od 16,45 do 21 sat.

„Policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDK izvršit će obustavu saobraćaja za sva vozila koja će se kretati magistralnim putem M-17 iz pravca Doboja, a koja će skretati u Zenicu, kao i obustavu saobraćaja za sva motorna vozila koja se budu kretala magistralnim putem M-17 iz pravca Sarajeva i koja će takođe skretati u Zenicu. Naznačene aktivnosti će se poduzimati nakon odigravanja utakmice a radi davanja prvenstva vozilima koja budu izlazila iz Zenice radi što brže uspostave normalnog režima saobraćaja u gradu i one će trajati u skladu sa procjenama policijskih službenika na terenu, ne duže od 15 minuta”, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko- dobojskog kantona.