Guido Westerwelle
0

"U zajedničkom je interesu ujedinjena BiH"

FENA
"Došao sam ovdje da podržim razvoj Bosne i Hercegovine. U našem je zajedničkom interesu da imamo uspješan razvoj i ujedinjenu Bosnu i Hercegovinu, što je važno ne samo za ovu zemlju i njen uspjeh nego i za stabilnost cijelog evropskog kontinenta", kazao je večeras u Sarajevu ministar vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Guido Westerwelle.

Njemački ministar Westerwelle doputovao je u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovinu u okviru posjete regionu.

U Sarajevu ga je dočekao ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj, koji je bio domaćin članovima njemačke delegacije u kratkom obilasku starog dijela Sarajeva.

Westerwelle je sa svojim saradnicima večeras obišao najvažnije znamenitosti starog dijela grada, uključujući Begovu džamiju, Morića han te filigransku ulicu.

Ministar vanjskih poslova Njemačke večeras će u hotelu "Europa" razgovarati s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Nikolom Špirićem, predsjednikom Vlade RS Miloradom Dodikom te premijerom Federacije BiH Mustafom Mujezinovićem.

Više detalja o ovom sastanku trebalo bi biti poznato na konferenciji za novinare koja je zakazana za sutra u 9.00 sati, nakon radnog doručka ministara Westerwellea i Alkalaja.