BiH
0

U Višegradu uhapšen državljanin Srbije po potrazi Interpola

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Službenici Jedinice granične policije Višegrad danas su slobode lišili državljanina Srbije čiji su inicijali D.M. (29) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Beč raspisao potjernicu zbog krivičnih djela profesionalne teške krađe i teške krađe.

U saopćenju Granične policije BiH se navodi da je D.M. kontrolisan na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Vardište i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška na izlasku iz BiH je juče slobode lišen J.P. (51) državljanin Hrvatske jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Bern raspisao potjernicu zbog krivičnih djela krađe, nedozvoljenog ulaska i kaznenog oštećenja.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška predali su J.P. službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istog dana na prijelazu Velika Kladuša na ulasku u BiH slobode je lišen V.S. (36) jer ga je potraživao Općinski sud Velika Kladuša zbog krivičnog djela krivotvorenja isprave i predat službenicima Sudske policije Velika Kladuša.

Službenici granične policije na Aerodromu Sarajevo juče su lišili slobode državljanina BiH čiji su inicijali A.B. (37) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud Orašje zbog nanošenja lakih tjelesnih povreda i teške krađe.

Lice je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stiglo letom iz Beča i predat je Sudskoj policiji Kantona Sarajevo.

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Sjeveroistok i Jedinice granične policije Bijeljina spriječili su jučer krijumčarenje 620 komada pantalona raznih robnih marki prilikom granične kontrole BMW-a registarskih oznaka BiH u graničnom pojasu na području Bijeljine.

Vozilom je upravljala osoba inicijala A.S. (40) državljanin BiH , a o događaju je obavješteno Tužilaštvo BiH po čijem će nalogu će biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenja robe.

Iz Granične policije BiH ističu da je otkrivena roba privremeno oduzeta.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina su jučer na ulasku u BiH na prelazu Popovi prilikom granične kontrole "audija" registarskih oznaka BiH uočili falsifikovani broj šasije.

Vozilom je upravljao D.D. (40) državljanin BiH, a po nalogu tužioca Okružnog tužilaštva Bijeljina vozilo je privremeno oduzeto, a predmet ustupljen Centru javne bezbjednosti Bijeljina.