BiH
0

U Vijećnici predstavljen nagrađeni bh turistički štand

FENA
Direktorica misije USAID-a za BiH Jane Nandy predstavila je danas na ceremoniji održanoj u Vijećnici nagrađeni bh. turistički štand, što je prva prilika za javnost u našoj zemlji da vidi štand koji će ubuduće biti na raspolaganju bh. institucijama.

Promotivni turistički štand, koji je finansirao USAID, osvojio je prvu nagradu na najvećem turističkom sajmu u svijetu World Travel Marketu u Londonu. Ove godine na sajmu je učestvovalo više od 200 zemalja i 5.500 izlagača.

Kako je danas kazala direktorica misije USAID-a Jane Nandy, podrška izradi ovog štanda je dio USAID-ovih aktivnosti usmjerenih na razvoj turizma i promociju BiH kao turističke destinacije.

U okviru ove promocije, USAID je finansirao nagrađeni štand, produkciju i promotivne videospotove "Enjoy Life in BiH", te kreiranje i promociju turističkog brenda BiH.

Zahvaljujući, između ostalog, i ovoj podršci, broj turista koji su posjetili našu zemlju ove godine povećan je za 19 posto.

Nagrađeni bh. turistički štand bit će otvoren za zainteresirane posjetioce u Vijećnici sutra od 11.00 do 15.00 sati.

Vlada SAD-a je putem USAID-a, dosad osigurala više od milijardu dolara pomoći namijenjene podršci ekonomskog, demokratskog i društvenog napretka u BiH.