Pretres 103 lokacije u BiH
0

FOTO / U velikoj policijskoj akciji privedeno 48 osoba, zaplijenjena droga i oružje

Sarajevo-x.com
Foto: InfoBrcko.com
Po nalogu Tužilaštva BiH u više gradova naše zemlje danas je provedena jedna od najvećih akcija združenih policijskih snaga nazvana "Kodžaga". Privedeno je 48 osoba, te zaplijenjena veća količina droge, oružje i municije, saopštio je novinarima u Doboju ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo.

Prema nezvaničnim informacijama u Brčkom je uhapšen i policajac Zoran Krstić, pripadnik Jedinice za podršku u policiji Distrikta.

Akcija se, kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, provodi u Brčkom, Bijeljini, Banjoj Luci, Odžaku, Čeliću, Doboju i Prnjavoru. Rezultat je dugotrajnog i napornog policijskog i tužiteljskog rada, te predstavlja odlučan korak Tužilaštva BiH i policijskih agencija u BiH, u borbi protiv organiziranih kriminalnih grupa koje djeluju u više gradova Bosne i Hercegovine, poručuju iz Tužilaštva.

Izvršen je pretres 103 lokacije s ciljem otkrivanja i kaznenog gonjenja osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala iz članka 250., neovlaštenog prometa opojnih droga iz članka 195. i neovlaštenog prometa oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene iz članka 193. Kaznenog zakona BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U akciji učestvuju policijski djelatnici MUP-a Republike Srpske, koji je nosilac policijskih aktivnosti, policijski djelatnici MUP-a Federacije BiH, te MUP-a Brčko Distrikta, a asistenciju pružaju i policijske snage nadležnih kantonalnih MUP-ova na području Federacije BiH.