Zenica
0

U utorak regionalni forum o ekonomiji

FENA
Zenica
Zenica
Organizacija Nacionalni demokratski institut (NDI) iz Sarajeva u utorak, 14. septembra u sklopu programa "Izbori 2010: TV Debate i forumi" bit će domaćin predizbornog regionalnog foruma o temi "Ekonomija".

Riječ je o debatama tokom kojih predstavnici stranaka sa najvećim brojem kandidata na listama u određenoj izbornoj jedinici, glasačima predstave svoje političke programe odgovarajući na pitanja od životnog značaja, kao što su nezaposlenost, obrazovanje, zdravstvo i ekonomija.

Na regionalni forum u Zenici pozvani su predstavnici stranaka BPS, SDP, SDA, HDZ, SBB, SPU i Koalicija Naša stranka - Nova socijalistička partija.

"Nedavno je istraživanje javnog mnijenja, koje je za NDI provela Agencija za istraživanje Ispos, pokazalo da dva od tri građana Bosne i Hercegovine žele vidjeti televizijske debate u kojima kandidati političkih partija govore o temama nezaposlenosti, ekonomskog razvoja i podizanja životnog standarda", izjavila je na pres konferenciji Selma Milovanović, media koordinator NDI.

Ovakvi forumi već su organizovani u Prijedoru, Bihaću, Bijeljini, Trebinju, Mostaru, Banjoj Luci, Livnu i Tuzli.