BiH
65

U utorak na rasporedu finalne utakmice UNSA lige

Klix.ba
U utorak 3. jula u dvorani KSC Ilidža će se odigrati finalne utakmice, kao i utakmice za treće mjesto Univerzitetske lige 2012.

Utakmice za treće mjesto počinju u 10 sati, a svakako najinteresantniji meč će biti košarkaški susret između Fakulteta političkih nauka i Mašinskog fakulteta, koji počinje u 14:30 sati.

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, kao krovna studentska organizacija, nakon dugih šest godina pauze je ponovo pokrenuo jedinstvenu UNSA ligu u tri sportske discipline – nogometu, košarci i odbojci. Nakon više od mjesec dana takmičenja po grupama, u kojima je 60 ekipa iskazalo sportski duh, liga je došla do samog kraja. Riječ je o najmasovnijem studentskom projekta u Bosni i Hercegovini.

Pozdravno obraćanje studentima učesnicima kao i svim prisutnim u utorak će uputiti rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Faruk Čaklovica, uz kojeg će prisutni biti i dekani fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu. Ceremoniji, koja počinje u 20 sati, će prisustvovati ugledni bh. sportisti, koji će uručiti nagrade pobjednicima.

U 16 sati je na programu prvo finale muške odbojkaške lige gdje će se susresti Ekonomski fakultet i Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, nakon njih dame nastupaju u ženskom odbojkaškom finalu, gdje će se za prvo mjesto boriti ekipe Ekonomskog fakulteta i Farmaceutskog fakulteta. U 18 sati najbolji košarkaši će se boriti za titulu prvog košarkaškog tima lige, a u finalu će se susresti Ekonomski fakultet i Fakultet sporta i tjelesnog odgoja.

Nakon te utakmice, u 19 sati nogometne ekipe Ekonomskog fakulteta i Šumarskog fakulteta će zatvoriti ovogodišnju Univerzitetsku ligu, a podjela pehara i medalja počinje u 20 sati. Ulaz na sve utakmice je besplatan.