BiH
3

U Ustikolini se nastavlja potraga za nestalom staricom Brankom Perišić

Piše: E. A.
Ustikolina
Ustikolina
Pripadnici policije MUP-a BPK Goražde već mjesec dana uzaludno pokušavaju pronaći 80-godišnju Borku Perišić iz Ustikoline kojoj se od 14. marta gubi svaki trag.

Akcija pretrage terena na širem području općine Foča u FBIH nastavlja se danas a u akciju će se pored policije uključiti i brojne organizacije i udruženja te rodbina i prijatelji nestale starice.

"Za sada nema nikakvih tragova koji bi ukazivali na to gdje bi se mogla nalaziti. Riječ je o starijoj osobi, niskog rasta sijede kose, koja je na dan kad je nestala na sebi imala tamnu odjeću. Prema izjavama njenog sina i ostalih koji su je poznavali, sve ukazuje na to da se radi o samoubistvu jer ona je već nagovještavala takav ishod svog života. Policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su od dana nestanka poduzeli sve neophodne operativno istražne mjere i radnje u cilju pronalaženja Borke Perišić no ta pretraga nije dala rezultate", kazao je Emko Rizvanović, šef ureda komesara policije BPK Goražde.

Strahuje se da se starica bacila u Kolinu, koja protiče nedaleko od njene kuće, zbog čega će biti pretražena korita rijeka.

"Pretražit ćemo korito rijeke Drine od entitetske granice u Ustikolini do entitetske granice u Goraždu, kao i korita rijeke Koline i Kosovskog potoka. Ova akcija uključiće i pretragu terena naselja Odžak i Ligate u općini Foča u FBiH. Sličnu akciju smo organizovali i 22. marta, međutim bili su teški uslovi zbog porasta vodostaja i Drine i Koline. Nismo pronašli nestalu osobu ali sada su vremenske prilike bolje i nadam se da će potraga dati rezultate. Osim pripadnika policije MUP-a BPK Goražde i Jedinice za podršku u akciji će učestvovati i pripadnici Civilne zaštite općine Foča u FBiH, Oružanih snaga iz Kosove, članovi ribolovnog društva Ustikolina, lovačkog udruženja Grebak, Kajakaški klub Buk iz Goražda i rodbina i prijatelji nestale Borke Perišić", ističe Rizvanović.

Iz policije su uputili poziv svima koji imaju bilo kakve informacije o nestaloj starici da se jave u MUP BPK Goražde.