Otežan saobraćaj zbog snijega
31

U USK 13 saobraćajnih nesreća, neka sela u općini Gacko nemaju struje

Piše: E. G.
Zbog snijega koji pada u našoj zemlji na većem dijelu putnih pravaca saobraćaj se odvije u prekidima ili otežano, a u pojedinim mjestima došlo je do prestanka snabdijevanja električnom energijom.

U Unsko - sanskom kantonu gdje su pale i najveće količine snijega putevi su prohodni, ali je došlo do većeg broja saobraćajnih nezgoda. Kako je za Klix.ba rečeno u Operativnom centu MUP-a USK u tom kantonu je registrovano 13 saobraćajnih nezgoda uglavnom sa materijalnom štetom na vozilima dok su tri osobe u tri udesa zadobile lakše tjelesne povrede.

U Operativnom centru Civilne zaštite Livanjskog kantona kažu da za sada nema većih problema, osim što se saobraćaj na putnom pravcu Glamoč - Mlinište odvija otoženao, nakon kratkotrajnih zastoja.

"Na području općine Krupres kolnici su suženi zbog jakog vjetra i saobraćaj je znatno otežan", rečeno je za Klix.ba u tamošnjoj Civilnoj zaštiti.

Putni pravci u RS su su prohodni, a zimska služba je na terenu i čisti snijeg. U Republičkoj upravi Civilne zaštite RS-a kažu da pojedina sela i zaseoci u općini Gacko od jučer još uvijek nemaju električne energije, ali da će tak problem tokom dana vjerovatno biti otklonjen.