Stravično
0

U Tuzli trudna 12-godišnja djevojčica

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nakon više procesuiranih slučajeva pedofilije, javnost u Tuzli sada je iznenadila vijest da je u tuzlanskim medicinskim ustanovama registrirana trudnoća djevojčice koja ima tek nešto više od 12 godina. Uslijedila je hitna akcija službenika MUP-a i Tužiteljstva Tuzlanskog kantona radi otkrivanju osobe koja je imala seksualni odnos sa djetetom nakon čega je izvršitelj pritvoren.

Tužiteljstvo može potvrditi da je u petak od strane MUP-a Tuzlanskog kantona lišen slobode 20-godišnjak sa inicijalima K.S. iz Tuzle zbog sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnošaj sa djetetom, a posljedice izvršenja ovog krivičnog djela je trudnoća kod djeteta, kazala je Danica Kovačević-Arapović, tužiteljica u Kantonalnom tužiteljstvu, javlja Federalna televizija.

U ovom slučaju, bez obzira na priče u javnosti o dobrovoljnosti stupanja u seksualni odnos, nesporno je, kažu u Tužiteljstvu u Tuzli, da je riječ o teškom krivičnom djelu i po domaćem zakonu, a posebno Konvenciji UN-a o pravima djeteta.

Provest će se određena vještačenja, saslušat će se svjedoci, nakon čega će Tužiteljstvo donijeti svoju odluku jer se radi o veoma teškom krivičnom djelu, dodaje tužiteljica.

Ujedinjeni narodi djetetom smatraju osobu do 18 godina života, naši zakoni četiri godine manje. Sigurno je da nikakva kazna neće moći izbrisati ožiljke u psihi trudne djevojčice koja pod stravičnom traumom kreće u život zbog sumanute svijesti i savjesti počinitelja ovog teškog krivičnog djela.