SDA
0

U Tuzli predstavljeni kandidati, a u Novom Travniku ciljevi stranke

Sarajevo-x.com
Stranka demokratske akcije u petak je predstavila 69 kandidata s područja Tuzlanskog kantona za sve nivoe vlasti, a predizborni skup je upriličen i u Novom Travniku.

U prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli građanima su se obratili kandidati sa svih izbornih lista. Govornici su izrazili uvjerenje u pobjedu na predstojećim općim izborima, ističući šta je sve ova stranka postigla u najtežim vremenima za BiH i sve njene građane nastupajući sa odgovornim programom i iskusnim kadrovima, saopćeno je iz ove stranke.

Na predizbornom skupu u Novom Travniku obilježeno je 20. godina uspješnog djelovanja stranke u ovoj općini i predstavljeni su ciljevi stranke na predstojećim izborima. Članovima SDA i brojnim simpatizerima obratili su se dužnosnici Srednjobosanskog kantona i kandidati sa lista.

Na skupu je rečeno da će se SDA zalagati za bolji položaj naroda boreći se protiv siromaštva i nezaposlenosti. Poručeno je i da će se aktivno raditi na poboljšavanju položaja ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca te porodica šehida. Na skupu je naglašeno nužno jedinstvo bošnjačkog korpusa.