BiH
0

U Tuzli počeo projekt predporođajne edukacije

FENA
Kompanija FAMILY-PLUS, ekskluzivni i ovlašteni partner vodeće evropske i svjetske banke matičnih ćelija Cryo-Save, u Tuzli je pokrenula projekt predporođajne edukacije.

Edukacija se obavlja na Klinici za akušerstvo i ginekologiju UKC Tuzla, a direktor Klinike, prof. dr. Zlatan Fatušić, ističe da će ovaj oblik pripreme budućih porodilja predstavljati olakšicu i za njih i za medicinsko osoblje koje će, kad dođe trenutak porođaja, obaviti tu intervenciju.

Kako stoji u saopćenju kompanije FAMILY PLUS, buduće porodilje bit će tokom edukativnih seansi upoznate i s tehnikom uzimanja uzoraka za pohranjivanje matičnih ćelija, s detaljnim opisom cjelokupne procedure.

Vedran Mihajlović, izvršni direktor kompanije FAMILY-PLUS, naglašava da će sve trudnice koje se odluče na pohranjivanje matičnih ćelija imati priliku da prođu kroz detaljnu predporođajnu edukaciju.

"Istovjetan projekt FAMILY-PLUS će uskoro pokrenuti i u ostalim gradovima, o čemu ćemo javnost blagovremeno obavijestiti", kazao je Mihajlović.