BiH
0

U Tuzli otvoren trgovački centar grupe Tuš iz Slovenije

FENA
Grupa Tuš iz Slovenije, jedno od najuspješnijih trgovačkih poduzeća u Europi, danas je u Tuzli otvorila novi trgovački centar. U gradnju centra uloženo je 4,5 miliona eura, a poslove izgradnje vodila je tuzlanska tvrtka Tehnograd.

Trgovački centar Tuš raspolaže s 3.500 četvornih metara površine. Na 1.400 metara nalaze se supermarket i četiri trgovačka i ugostiteljska objekta, a preostali prostor namijenjen je za nakupce. Suvremeni Tušov supermarket, u kojem je zaposleno 45 radnika, nudi kupcima preko 15.000 prehrambenih i neprehrambenih artikala, bosanskohercegovačkih i inozemnih proizvođača.

"Drago nam je da otvaramo u BiH već drugi Tuš centar. Zahvaljujem građanima Tuzle i svim lokalnim partnerima, s kojima smo ovaj objekt predali na upotrebu. Sada je na nama da pokažemo tko smo i što možemo. Potrudit ćemo se da visok stepen povjerenja, koji uživamo kod slovenskih kupaca, dostignemo i postignemo i na bh. trzistu", kazao je na svečanom otvorenju generalni direktor grupe Tuš Aleksander Svetelsek.

Prilikom otvorenja grupa Tuš poklonila je Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u razvoju ček od 2.000 maraka za nabavku školske opreme.

Grupa Tuš svoje objekte ima u Bihaću, Tuzli, a uskoro će ih imati i u Bijeljini i Banjoj Luci.