Bez incidenata
0

U Trebinju održan miting podrške Mladiću

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Na Trgu slobode u Trebinju danas se na mitingu podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću okupilo nekoliko hiljada građana istočne Hercegovine.

"Ne postoji sila koja će nam uzeti tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata niti suda koji će u dušama srpskog naroda osuditi generala Ratka Mladića", poručili su okupljeni na mitingu.

   "Hapšenjem Mladića pravda je zatočena i njoj se sudi, a srpski narod nema snage da se tome suprotstavi, ali uvijek ima  dovoljno duše i duha da za sve one koji su stvorili RS u svojim srcima napravi  vječni azil", rekao je predsjednik Opštinske boračke organizacije Trebinje Nedeljko Mićanović.

   On je istakao da srpski narod zna da su vlasti u Srbiji bile izložene pritiscima, ali i da postoji moralni ambis do koga se nikada službeni Beograd nije smio spustiti.

   "Ako razgraničnimo ono što je uradila vlast u Srbiji od onoga što misli srpski narod u toj državi i dalje ćemo živjeti u nepomućenoj ljubavi", poručio je Mićanović.

   Obraćajući se u ime ratnih vojnih invalida istočne Hercegovine,  Vaso Kolak je rekao da je general Mladić prvi stao u odbranu srpskog naroda,  ne dozvoljavajući da se ponove  Jasenovac i druga stratišta Srba.

   Osuđujući hapšenje Mladića u "kolijevci srpstva" bivši komandant trebinjske brigade general Bogdan Kovač je istakao da je Mladić personifikacija srpstva i  najzaslužniji za stvaranje RS.
   Sa mitinga je zatraženo od vlasti RS da  Mladiću   daju punu podršku u odbrani pred Haškim tribunalom.

   Protestnom skupu  je prethodio moleban za Ratka Mladića u crkvi Cara Lazara i svih velikomučenika srpskih izgrađenoj u krugu bivše kasarne VRS.

   Građani su nosili fotografije bivšeg komadanta VRS, te parole podrške Mladiću kao i osude Borisu Tadiću i vlastima Srbije.

   Nakon skupa, koji je organizovala Opštinska boračka organizacija,  građani su se mirno razišli sa centralnog gradskog trga.