BiH
0

U Toplanama kažu da puštaju grijanje, ali su radijatori i dalje hladni

Piše: E. G.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Građani Kantona Sarajevo i dalje se smrzavaju u svojim stanovima, iako u Kantonalnom preduzeću Toplane kažu da s vremena na vrijeme puštaju grijanje.

Za Klix.ba u ovom preduzeću su kazali da su postrojenja Toplana jučer bila u funkciji u terminu od šest do devet sati te da su isključena, jer je vanjska temperatura bila i do 19 stepeni Celzijevih.

"Danas su postrojenja radila od 5.30 do 9.30, a u popodnevnom terminu će raditi od 17.30 do 21 sat", kažu u Toplanama te dodaju da rad postrojenja zavisi od vanjskih temperatura.

Budući da nam se javilo nekoliko čitatelja koji su kazali da u ovim terminima uopće nisu imali grijanje, odnosno da su im radijatori bili potpuno hladni, željeli smo čuti detaljniji odgovor iz Toplana, no direktor nije pristao na razgovor i dobili smo šture pisane odgovore.

Građani koji stanuju u novim zgradama na Stupu i Nedžarićima kažu da uopće nisu imali grijanje u navedenim terminima, dok oni sa Grbavice kažu da je grijanja bilo, ali da su radijatori bili jedva topli. Ista situacija je i na Alipašinom Polju.

"Ukoliko i primijetim da su pustili grijanje, onda je to vrlo kratko, sat-dva. Stan se i ne zagrije uopće, tako da to što rade ima malo efekta", kaže jedan naš čitatelj.

Građani će dobiti kontinuirano grijanje kada to vremenski uvjeti budu zahtjevali, navodi se u pismenom odgovoru direktora Toplana Admira Džubura našem portalu.