BiH
0

U toku saslušanje uhapšenih dužnosnika HNK-a

FENA
Tužiteljstvo BiH još nije odlučilo hoće li podnijeti zahtjev za određivanje pritvora aktualnom premijeru Hercegovačko-neretvanskog kantona Miroslavu Ćoriću, kantonalnom ministru unutarnjih poslova Tomislavu Martinoviću i vršitelju dužnosti komesara policije HNK-a Draganu Brkiću, koji su rano jutros uhapšeni zbog navodnog nezakonitog poslovanja u MUP-u HNK-a.

Kako je u izjavi za Fenu kazao glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić, međunarodni tužitelj Heikki Wendorf trenutno saslušava trojicu uhapšenika nakon čega će biti odlučeno o podizanju zahtjeva za određivanje pritvora.

Aktualnog premijera Hercegovačko-neretvanskog kantona Miroslava Ćorića službenici Federalne policijske uprave uhapsili su jutros oko 5 sati u njegovom stanu u ulici Stjepana Radića u Mostaru. Istodobno uhapšeni su i kantonalni ministar unutarnjih poslova Tomislav Martinović, koji stanuje u Žitomislićima, naselju na pola puta između Mostara i Čapljine i v.d. policijskog komesara Dragan Brkić, koji stanuje u mostarskom naselju Balinovac.