BiH
0

U Tešnju počela konferencija kvaliteta BiH

FENA
Tešanj
Tešanj
U Tešnju je jutros počela konferencija pod motom «Ka modelu BiH izvrsnosti» čiji su organizatori Asocijacija za kvalitet u BiH i Vanjskotrgovinska komora BiH , a povodom obilježavanja Svjetskog dana kvaliteta (8. novembra) i Evropske nedjelje kvaliteta (od 5. do 11. novembra).

Skupu, koji je nezvanično započeo sinoć sjednicom Upravnog odbora Asocijacije za kvalitet i koji traje do 17. novembra, prisustvuje više od 100 učesnika. Oni će , uz razmjenu iskustava, imati priliku da se upoznaju o svjetskim i evropskim trendovima u upravljanju kvalitetom, te poslovnom i organizacijskom izvrsnosti.

U sklopu konferencije, danas će biti održana i 4. skupština Asocijacije, te realizirana inicijativa za formiranje kluba biznis lidera BiH u okviru Asocijacije za kvalitet.

Asocijacija za kvalitet u BiH se bavi pokretanjem i koordiniranjem aktivnosti na planu unapređenja kulture kvaliteta u svim oblastima ljudskog stvaralaštva u skladu s domaćim i međunarodnim standardima i kako se očekuje početkom decembra trebalo bi da bude primljena u Evropsku organizaciju za kvalitet.

Kako je ranije najavio Adnan Mujagić, predsjednika Organizacionog odbora konferencije, u BiH je trenutno oko 400 organizacija koje rade po standardu kvaliteta ISO 9001:2000, što predstavlja dobar put za funkcioniranje unutar EU.