BiH
52

U subotu vožnja biciklom do Trebevića u sklopu manifestacije ''Enjoy Sarajevo''

FENA
Vožnja biciklom do Trebevića u sklopu sportsko-turističke manifestacije ''Enjoy Sarajevo'' bit će održana u subotu, 19. maja, u organizaciji Udruženja brdskih biciklista (MTBA), uz podršku Grada Sarajeva.

Okupljanje je zakazano od 9 do 9:30 sati kada će biciklisti krenuti prema Trebeviću.

Biciklisti će preći rutu od Vilsonovog šetališta, preko Vraca, do samog vrha Trebevića. Vožnja je otvorenog tipa i na učešće pozivaju se svi brdski biciklisti, rekreativci, ljubitelji prirode i zdravog načina života, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Prije same vožnje, svim učesnicima bit će uručen promotivni materijali s kartama i svim potrebnim informacijama o postojećim stazama.

S obzirom na različitu kondicionu spremnost biciklista, bit će organizirane dvije grupe. Kondiciono naprednija grupa će se uspeti na vrh Trebevića, dok je za grupu nešto manje spremnih biciklista planiran uspon do PD Dobre Vode.

Obje kolone pratit će aktivisti MTBA i hitna pomoć, a saobraćaj će dijelom biti zaustavljen.

Udruženje brdskih biciklista (MTBA) prošle godine je prvi put organiziralo ovu manifestaciju povodom Dana Grada Sarajeva, kada je više od 300 biciklista posjetilo park šumu Trebević i park prirode Skakavac.