BiH
0

U subotu predstavljanje štićenika udruženja "SOS"

FENA
Udruženje za sprječavanje okrutnosti nad životinjama SOS 10. februara u Velikom parku u Sarajevu predstavit će neke od svojih štićenika (kuce i mace) i ponuditi ih na usvajanje.

Činom prihvatanja životinje koja je zahvaljujući sretnim okolnostima spašena od tragedije uličnog života kao kućnog ljubimca, građani Sarajeva će, stoji u saopćenju Udruženja, pokazati koliko su humani, koliko razumiju tuđu nesreću, koliko vole svoj grad i ono što u njemu živi.

Udruženje će i ovoga puta pokazati metodu ubijanja kojom lokalne vlasti rješavaju problem nezbrinutih životinja, finansirajući je s 550.000 KM godišnje.

  • Ukoliko građani nisu u mogućnosti usvojiti nekog od naših štićenika, mogu im pomoći u preživljavanju darivanjem hrane, korištene ili kupljene opreme (povodci, ogrlice, posude za hranu i sl.) za što će od Udruženja, u znak zahvalnosti, dobiti lutku u obliku neke životinje.

Organiziranje ovakvih događaja omogućeno je zahvaljujući razumijevanju koje je iskazao načelnik Općine Centar Dževad Bečirević, saopćeno je iz Udruženja SOS.

Predstavljanje štićenika Udruženja počinje u 13.00 sati.