BiH
0

U subotu "Polumaraton Sarajevo 2007."

FENA
U Sarajevu će u subotu 22. septembra biti održana Međunarodna sportska manifestacija “Polumaraton Sarajevo 2007.” u povodu obilježavanja Svjetskog dana bez automobila.

Organizatori su Grad Sarajevo, grad Istočno Sarajevo, Ambasada Republike Francuske u BiH i atletski klubovi Bosna i Slavija.

Gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, Semiha Borovac i Radomir Kezunović istaknuli su veliki značaj ove manifestacije.

"Polumaraton Sarajevo 2007. je naš prvi zajednički veliki projekt koji ima svoj poseban značaj i simboliku. Ovu sportsku manifestaciju smatramo značajnim segmentom i u okviru Projekta "Sarajevo zdravi grad", a njenim održavanjem također vraćamo olimpijski duh Sarajevu", kazala je gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac na današnjoj konferenciji za novinare te zahvalila francuskoj ambasadi koja je inicirala ovaj sportski događaj.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Radomir Kezunović kazao je da ovaj događaj može biti primjer svima da treba stvarati prostor za razgovore, dogovore i zajedničke akcije, te izrazio nadu da će manifestacija postati tradicionalna.

Francuska ambasadorica Maryse Berniau kazala je da je zadovoljna što su oba gradonačelnika podržali ovu manifestaciju.

"Sarajevo će se upisati u krug gradova u kojima se organiziraju maratoni", navela je ambasadorica Berniau.

"Polumaraton Sarajevo 2007." podržala je i kineska ambasada u BiH donirajući 2.000 majica za učesnike s olimpijskim znakom Sarajeva i Pekinga.

Polumaraton će početi u subotu u 10.00 sati ispred Tržnog centra Tom u Istočnom Sarajevu, a cilj je kod Olimpijske dvorane Zetra. Dužina trase je 21.097 m.