BiH
0

U subotu humanitarni koncert za Sanelu Redžepagić

FENA
Sarajevska filharmonija pod dirigentskom palicom Julija Marića, Emira Nuhanovića, Darija Vučića i Samre Bučan, te solisti Narodnog pozorišta Sarajevo i gosti iz Zagreba održat će u subotu 23. februara u 20 sati u zgradi parlamenta BiH u Sarajevu humanitarni koncert, a novac je namijenjen za liječenje solistice i članice Opere Sanele Redžepagić u Italiji.

Na pres-konferenciji upriličenoj tim povodom danas u Narodnom pozorištu direktor te ustanove Gradimir Gojer naglasio je da su se u tu humanitarnu akciju uključili mnoge organizacije i pojedinci, a ustupanjem parlamentarne sale na Marijin-Dvoru za potrebe humaniranog koncerta učinili su to i državni organi vlasti. On je kazao da su i dramski umjetnici Narodnog pozorišta izrazili spremnost da sudjeluju u sličnom projektu za prikupljanje novca za liječenje Sanele Redžepagić.

Direktorica Opere Amila Bakšić naglasila je da je to najmanje što članovi Narodnog pozorišta mogu učiniti za svoju koleginicu koja je teško bolesna.

Prema riječima direktorice Sarajevske filharmonije Samre Bučan, umjetnica mezzosopranistica Sanela Redžepagić uvijek je svojim glasom i šarmom doprinosila kvalitetu svakog koncerta na kojem je sudjelovala.

Organizaciji humanitarnog koncerta za Sanelu Redžepagić doprinio je i Chris Benet koji je naglasio izuzetnu lakoću u organizaciji tog događaja i kazao da će to uistinu biti spontani koncert humanosti.

Karte za koncert mogu se nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta od 9.00 do 12.00 i 16.00 do 19.30 sati, a cijena je 50 KM.

Operacija Sanele Redžepagić planirana je za kraj ovog mjeseca u Italiji. Njene kolege danas su u svoje, i uime svih prijatelja umjetnosti, Saneli Redžepagić zaželjeli brzo ozdravljenje i da što prije nastavi s uspješnom umjetničkom karijerom.