BiH
0

U subotu globalna akcija "Sat za planetu Zemlju"

Klix.ba
(Foto: FF PIXMOS/Klix.ba)
Mostar, Sarajevo, Banja Luka i drugi gradovi BiH i ove će se godine, posljednje subote u ožujku, pridružiti svjetskim metropolama u Satu za planet Zemlju, najvećoj globalnoj volonterskoj akciji koju već osmu godinu za redom organizira Svjetska organizacija za zaštitu prirode (WWF).

Centralni događaj u BiH održat će se u Mostaru, gdje će ispred OKC Abrašević, u 20.30 sati biti izvedena umjetnička instalacija sa svijećama, a također svjetla će sat vremena biti ugašena na Starom mostu, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru.

Događaj organizira WWF BiH, u suradnji s Koledžom ujedinjenog svijeta u Mostaru, Ekološkom udrugom "Eko-most" Mostar, Udrugom sportskih ribolovaca "Neretva 1993", a uz potporu Gradske uprave Grada Mostara.

Organizatori su na konferenciji za novinare istaknuli kako je svake godine sve veći odziv na ovu akciju ne samo u svijetu nego i u BiH te su pozvali građane, poduzeća i sve zainteresirane, da se u subotu pridruže ovoj akciji i ugase svjetla kao svoj doprinos akciji Sat za planet Zemlju.

Pored Starog mosta, svjetla će na sat vremena u Mostaru biti ugašena na Španskom trgu, caffeu "Boemi", a u akciji će učestvovati i Trgovački centar Mepas Mall.

Globalna inicijativa WWF-a Sat za planet Zemlju nastala je 2007. u Sydneyju sa svrhom podizanja svijesti donositeljima odluka i stanovništvu svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti te štetnosti klimatskih promjena i čovjekova negativnog utjecaja na Zemlju.