BiH
12

U subotu djeci besplatan ulazak u "Pionirsku dolinu"

FENA
Rekreaciono-zabavni centar "Pionirska dolina" i zoo vrt u subotu, 21. septembra bit će mjesto mira, druženja, igre, zabave i uživanja u prirodnom ambijentu, a za djecu i mlade do 15 godina ulazak će biti besplatan.

"U okviru Sedmice izgradnje mira pod simboličnim sloganom "Osjeti snagu mira" koju organizira Mreža za izgradnju mira i Međunarodni centar za mir, a koju je podržalo i preduzeće "Park", prvi dan vikenda, kada se i obilježava Međunarodni dan mira, "Pionirska dolina" će biti mjesto s kojeg će iz Sarajeva djeca i mladi poslati zajedničku poruku mira", kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Već od 07.30 sati u subotu kapije "Pionirske doline" bit će otvorene za posjetioce, a djeca i mladi do 15 godina neće plaćati ulazak, dok će karte za ostale posjetioce iznositi 1,5 KM.

Od subote u "Pionirskoj dolini" rast će i novo stablo mira, koje će u 13.00 sati zasaditi djeca i mladi koji u to vrijeme budu u ovom Rekreaciono-zabavnom centru zajedno sa predstavnicima Mreže za izgradnju mira, Međunarodnog centra za mir i preduzeća "Park".

Iz KJKP "Park" pozivaju sve mališane i mlade Sarajlije da u što većem broju zajedno s roditeljima dođu u ovu zelenu oazu u centru grada i uživaju u mnoštvu sadržaja i prelijepom, čistom i uređenom hortikulturnom ambijentu, te da svi zajedno pozdrave Međunarodni dan mira.