Povod početak akademske godine
27

U subotu "Biciklijada - Memorijal Suada Dilberović“

Klix.ba
Manifestacija obilježavanja početka akademske 2012/2013. godine, koja će se realizirati u subotu 29. septembra 2012. godine.

Univerzitet u Sarajevu i Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu započinju školsku 2012/2013. i akademsku 63. godinu kulturno-sportskom manifestacijom "Biciklijada“ – Memorijal "Suada Dilberović“ , koja će se realizirati u subotu 29. septembra.

Ovu manifestaciju Univerzitet u Sarajevu i Studentski parlament organiziraju tradicionalno, već šestu godinu zaredom, u spomen na Suadu Dilberović, prvu žrtvu agresije na BiH, apsolventicu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Manifestacija će započeti u 10:00 sati na Mostu Suade Dilberović polaganjem cvijeća na spomen-ploču i polaganjem karanfila u Miljacku u znak sjećanja na Suadu Dilberović, Olgu Sučić i druge žrtve agresije na BiH.

Poslije kratkog obraćanja predstavnika Univerziteta u Sarajevu i Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu učesnici "Biciklijade“ će krenuti ulicama Vrbanja, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Džemala Bijedića, te kroz centar Ilidže, Hrasničkom cestom, pored hotela "Terme“ do Velike aleje na Ilidži.

Proglašenje pobjednika i dodjela prigodnih priznanja, te kulturno-zabavni program planirani su za 12:30 sati, a završetak manifestacije u 15:00 sati.

Pozivamo sve zainteresirane studente, nastavnike i saradnike Univerziteta u Sarajevu da se pridruže obilježavanju nove akademske godine.