BiH
0

U subotu "Biciklijada - memorijal Suada Dilberović"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Univerzitet u Sarajevu i Studentski parlament Univerziteta i ove godine počinju školsku 2011./2012. i akademsku 62. godinu kulturno -sportskom manifestacijom "Biciklijada - Memorijal Suada Dilberović“, koja će biti realizirana u subotu, 1. oktobra.

Manifestacija se organizira već petu godinu, u spomen na Suadu Dilberović, prvu žrtvu agresije na BiH, apsolventicu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Očekuje se učešće studenata iz Sarajeva, Zenice, Tuzle, Bihaća i drugih bh. gradova, kao i velikog broja srednjoškolaca s područja Kantona Sarajevo.

Manifestacija će početi u 10.00 sati na Mostu "Suade Dilberović" polaganjem cvijeća na spomen-ploču i bacanjem karanfila u Miljacku u znak sjećanja na Suadu Dilberović, Olgu Sučić i druge žrtve agresije na BiH.

Poslije kratkog obraćanja predstavnika Univerziteta u Sarajevu, te predstavnika Vlade Federacije BiH, Vlade Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, učesnici "Biciklijade" će krenuti ulicama: Vrbanja, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Džemala Bijedića, te kroz centar Ilidže, Hrasničkom cestom, pored hotela "Terme" do Aleje platana na Ilidži.

"Biciklijada - Memorijal Suada Dilberović" će biti završena proglašenjem pobjednika i dodjelom prigodnih priznanja te kulturno-zabavnim programom.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se pridruže obilježavanju nove akademske godine.