BiH
8

U Strasbourgu razmatraju izvještaj o lokalnim izborima u BiH

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Na sjednici lokalnih vlasti u okviru zasjedanja Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope danas u Strasbourgu bit će razmatran izvještaj o provođenju lokalnih izbora u BiH.

Ministrica uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je Srni da je na sinoć održanom sastanku sa generalnim sekretarom Kongresa Andreasom Kieferom dogovoreno da se u izvještaju navedu potvrđeni rezultati izbora, a ne preliminarni, kako je to bilo navedeno u prvobitnoj verziji izvještaja.

"Očekujemo da će izvještaj danas biti i usvojen. Komisija koja je nadgledala izbore ocijenila da su izbori dobro pripremljeni i da smo sposobni da izborne procese samostalno provodimo", rekla je Rešić.

Ona je dodala da će stavove delegacije BiH o izvještaju o provođenju lokalnih izbora prisutnima predstaviti članica delegacije BiH u Strasbourgu, načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić.

Ministrica uprave i lokalne samouprave Republike Srpske od 19. do 21. marta boravi u službenoj posjeti Strasbourgu, u svojstvu zamjenika šefa delegacije BiH, a povodom održavanja 24. sjednice Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti pri Vijeću Evrope.

Na sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope delegaciju BiH predvodi potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić, a sjednici prisustvuje i načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović.