BiH
0

U stambenim zgradama u Općini Novi Grad 1.900 novih protivpožarnih aparata

Klix.ba
Služba civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo uručila je upraviteljima i etažnim vlasnicima stambenih zgrada sa područja Novog Grada 997 aparata za početno gašenje požara S-6.

U aprilu ove godine nabavljeno je još 905 protivpožarnih aparata, tako da je u stambenim zgradama na području Novog Grada isporučeno više od 1.900 protivpožarnih aparata, što će doprinjeti unapređenju zaštite od požara.

Fahrudin Kazazić, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Novi Grad Sarajevo kaže da se radi o nastavku projekta  podizanja i jačanja protivpožarne zaštite na području ove općine, koju u zadnjih nekoliko godina provodi Služba civilne zaštite.

"Projektom su obuhvaćene stambene zgrade kolektivnog stanovanja veće spratnosti, starije zgrade i sl. Služba civilne zaštite će i u narednom periodu raditi na podiznju zaštite od požara na veći nivo, a u okviru redovnih aktivnosti vršit će i provjere na adresama gdje su aparati postavljeni“, rekao je Kazazić.

S obzirom na to da su protivpožarni aparati u stambenim zgradama najvećim dijelom dotrajali, nabavkom novih, stvoreni su uslovi da se može intervenisati u slučaju izbijanja požara.

Protivpožarni aparati koji su kupljeni u saradnji sa upraviteljima stambenih zgarada raspodijeljeni su po zgradama i zamijenit će stare i dotrajale.