BiH
347

U srijedu tropske vrućine, temperatura i do 40 stepeni

Piše: I. P.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Početak i sredina naredne sedmice bit će u znaku pravog ljeta, dok se od četvrtka očekuje smanjenje temperatura uz povremene pljuskove.

"Temperature iz dana u dan rastu, a vrhunac očekujemo u srijedu kada će širom Bosne i Hercegovine biti zabilježene temperature od 34 do 40 stepeni Celzijusa u hladu", rečeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za Klix.ba.

Sutra će u našoj zemlji jutarnje temperature iznositi od 13 do 17, na jugu od 18 do 23 stepena, a dnevne od 28 do 33, na jugu zemlje od 32 do 36 stepeni. U ponedjeljak očekujemo temperature od 30 do 36, a u utorak od 32 do 38, što jasno ukazuje na postepeno povećanje.

"Drugi dio sedmice bit će popraćen osjetnim smanjenjem temperature. U četvrtak očekujemo temperaturu zraka od 24 do 32 stepena, dok u Hercegovini može biti nešto toplije do oko 38 stepeni Celzijusa", saopćeno je iz FHMZ-a.

Također, u drugom dijelu sedmice raste vjerovatnoća za kišu u obliku pljuskova. U subotu možemo očekivati kratkotrajne pljuskove uz temperature od 14 do 22, a Hercegovina ostaje topla u rasponu temperature od 27 do 33 stepena.