BiH
0

U srijedu počinje projekt Corners u Mostaru

FENA
Mostar
Mostar
Projekt Corners provodit će se od 25. do 28. aprila u Mostaru, saopćeno je iz OKC Abrašević.

U tom razdoblju tridesetak međunarodnih umjetnika, teoretičara i predavača iz Bugarske, Gruzije, Hrvatske, Irske, Poljske, Slovenije, Srbije, Švedske, Velike Britanije i Ukrajine istraživat će Mostar, razmjenjivati iskustva s lokalnim umjetnicima te izvoditi intervencije u javnom prostoru.

Programi će biti otvoreni i besplatni za javnost.

CORNERS je suradnički projekt šest kulturnih organizacija iz četiri zemlje koje su na neki način smještene na rubovima Europe: Intercult i Umeå 2014 Europska prijestolnica kulture - Švedska, Exodos Ljubljana - Slovenija, Drugo More i Pogon – Hrvatska, i Gradski kulturni institut, bivši Gdansk 2016 - Poljska.

Cilj je projekta CORNERS da se nečuveno čuje, da nevidljivo postane vidljivo – i da se osvrnemo na naš kontinent iz njegovih najudaljenijih kutova. CORNERS istražuje područja daleka od kulturnih, političkih i ekonomskih središta Europe, mnogima nepoznata te mijenja perspektive stavljajući periferiju u središte pozornosti.

CORNERS su podržali: Program Kultura Europske unije, Švedski institut, Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb, Mesto Ljubljana, Ministarstvo za kulturo Republike Slovenije, Vijeće za umjetnost Sjeverne Irske i drugi.