BiH
0

U srijedu počinje prodaja GRAS-ovih kupona za penzionere

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Prodaja kupona za javni gradski prijevoz za penzionere Kantona Sarajevo čija je visina penzije veća od 311 KM počinje u srijedu 7. augusta, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KJKP GRAS.

Penzioneri će se moći odlučiti za kupovinu jednomjesečnog ili dvomjesečnog kupona. Kuponi za javni gradski prijevoz penzionera za mjesec juli važit će do 14. augusta.

Prodajna mjesta GRAS-a 7. augusta radit će produženo od 07.00 - 16.30 sati.

Prvi dan Bajrama 8. augusta prodajna mjesta neće raditi, dok će drugi dan Bajrama 9. augusta kao i ostalim radnim danima sva prodajna mjesta raditi od 07.00 - 14.30 sati.

U subotu 10. augusta dežurna prodajna mjesta GRAS-a: Ćumurija, Latinska Ćuprija, Otoka, Alipašin Most, Dobrinja, Vogošća, Hadžići i Ilidža radit će od 08.00 - 13.30 sati.

Prilikom kupovine kupona, penzioneri su obavezni donijeti: penzionersku iskaznicu, orginal i kopiju čeka od penzije za maj (odnosi se na sve penzionere bez obzira iz kojeg fonda ostvaruju penziju) i ličnu kartu na uvid.

Kako se ne bi stvarale gužve na prodajnim mjestima, prodaja penzionerskih kupona vršit će se na tačno određenim lokacijama u zavisnosti od visine penzije.

Penzioneri s visinom penzije od 311 do 400 KM kupone za prijevoz mogu kupiti na prodajnim mjestima: Ćumurija, Otoka, Alipašin Most, Vogošća, Dobrinja, Ilidža i Hadžići. Prodajna mjesta kupona za penzionere s visinom penzije od 401 do 500 KM su: Latinska Ćuprija, Alipašin Most, Nedžarići, Ilidža, Otoka, Dobrinja, Hadžići i Vogošća, a prodajna mjesta kupona za penzionere s visinom penzije iznad 501 KM su: Ćumurija, Alipašin Most, Ilidža, Otoka, Dobrinja i Vogošća.

Period važenja besplatnih kupona za javni gradski prijevoz penzionera s visinom penzije do 311 KM na kojima je naznačen period važenja januar - mart 2012. godine, produžen je do 30. septembra.

Penzioneri koji nisu preuzeli navedeni besplatni kupon za javni gradski prijevoz, prilikom njegovog preuzimanja, dužni su donijeti ček od penzije za maj.