BiH
215

U Srebrenici otvorena izložba Klixovog fotografa Davorina Sekulića

Piše: M. S. Kokeza
Davorin Sekulić na otvaranju izložbe
U Srebrenici je sinoć zvanično otvorena 12. privredna i kulturno-sportska manifestacija "Dani Srebrenice 2015", koja se odvija pod sloganom "Igrom i pjesmom za mir“.

Manifestaciju su svečano otvorili najmlađi Srebreničani, među kojim su najzapaženiji bili članovi KUD-a "Vaso Jovanović" i hora "Superar" Srebrenica koji će 6. juna u Sarajevu pjevati pred papom Franjom.

Nakon otvaranja manifestacije, publika u Srebrenici je uživala u koncertu narodne muzike na kojoj su nastupile zvijezde Hayat produkcije.

Građani će u narednih 10 dana imati priliku uživati u kvalitetnim sadržajima, među kojima je i izložba fotografija Klixovog fotografa Davorina Sekulića koja je otvorena danas.

Sekulić se predstavio sa 20 fotografija iz opusa od blizu 50.000 koliko ih je do sada objavio radeći za Klix.ba.

Fotografije su zabilježene na najvažnijim događajima u BiH posljednjih nekoliko godina. Sekulić je inače rođeni Srebreničanin i ovo mu je treća izložba fotografija u rodnom gradu.

Manifestacija se danas nastavlja promocijom predškolstva i pozorišnom predstavom "Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla“ Bosanskog narodnog pozorišta.

Dani Srebrenice se nastavljaju nizom sadržaja od kojih se mogu izdvojiti izložbe fotografija, promocije stvaralaštva učenika srednjih i osnovnih škola, gastro-fest, regionalni sajam poslovnih ideja, motorijada, koncert narodne muzike, pozorišne predstave, razni sportski turniri i mnogo drugih zanimljivosti.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Opština Srebrenica koja je ove godine iz budžeta izdvojila 20.000 maraka za cjelokupnu organizaciju.