BiH
1

U Srbiji uhapšen Goran Suvara, jedan od najpoznatijih bjegunaca iz RS-a

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) obaviješteno je da je danas oko 17 sati u Novom Sadu, u Srbiji, uhapšen odbjegli osuđenik iz RS-a Goran Suvara.

U entitetskoj policiji Feni je rečeno da je u toku saslušanje Suvare, pretres prostorija u kojima je boravio, nakon čega se očekuje određivanje ekstradicionog pritvora i provjera mogućnosti da bude izručen RS-u.

Goran Suvara je prije nekoliko mjeseci bio u centru afere u RS-u „tonsko snimanje“.

U Republici Srpskoj je optužen za pet krivičnih djela, te pravosnažno osuđen za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Okružni sud u Banjoj Luci raspisao je za Suvarom međunarodnu i centralnu potjernicu 14. maja 2015.

Goran Suvara je jesenas tvrdio da mu je SDS platio 100.000 maraka za tajno snimanje kontroverznog biznismena Mile Radišića.

Tada je izjavio da ga je prijatelj Boris povezao sa Nebojšom Vukanovićem, savjetnikom Mladena Bosića, a potom dogovorio i zajednički sastanak u Beogradu.

"U Beograd je došao Nebojša Vukanović, imam slike, sjeo sam tamo. Nebojša Vukanović mi je objasnio da je Milorad Dodik kriminalac, da oni imaju dokaze. Da bi trebalo po svaku cijenu nešto uraditi. On je čuo da ja imam bliske odnose sa Milom Radišićem. Ponudio mi je ogromnu svotu novca za tri rečenice glasa Mile Radišića. Najprije nisam mogao vjerovati da ću dobiti 100.000 maraka za tri rečenice", rekao je Suvara za RTRS.

Optužbe odbjeglog Gorana Suvare su kasnije u SDS-u demantirali.