BiH
145

U školi iznenađeni ponašanjem dječaka: Uvijek je bio za primjer

Piše: E. S. H.
Azra Hadžiahmetović i Aziz Mulahmetović (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Azra Hadžiahmetović i Aziz Mulahmetović (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Benjamin Č., dječak koji se sinoć odvezao s parkinga u sarajevskom naselju Boljakov Potok prema Tešnju, bio je učenik za primjer, kazali su nam u školi Umihana Čuvidina u kojoj Benjamin pohađa sedmi razred.

"To dijete je uvijek bilo primjerno. Dječak je odličan učenik s primjernim vladanjem, nikada nikakav incident nije napravio i zaista je neočekivano to što se desilo. Što se škole tiče, mi nikada nikakvih problema nismo imali, on je tiho i povučeno dijete", kazala nam je pedagoginja Azra Hadžiahmetović.

Rekla nam je da nije imala priliku lično razgovarati s roditeljima, ali da je direktor škole u stalnom kontaktu s njima. Hadžiahmetović je kazala da će poduzeti sve što je u njenoj nadležnosti i da će obaviti svoj posao, razgovarati sa djetetom i roditeljima. Učenik je danas oslobođen nastave.

Direktor škole Aziz Mulahmetović je u izjavi za Klix.ba kazao da su roditelji od jutros nedostupni, te da je pritisak veliki.

"Dijete je jutros u 4 sata došlo kući, to mi je rekla naša uposlenica koja živi blizu kuće ove porodice. Bez obzira na to što se sve desilo van školskog dvorišta, mi ćemo angažovati pedagoške službe jer nas zanima ponašanje tog djeteta. Dječak nije bježao iz škole, moguće da su to maštarije djece, utjecaj Facebooka, idoli, želja za dokazivanjem... vidjet ćemo", izjavio je Mulahmetović.

OŠ Umihana Čuvidina (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
OŠ Umihana Čuvidina (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)

Dodao je da je sinoć oca pitao da li ima indicija da dijete zna voziti, on je kazao da poznaje svoje dijete i da ne zna voziti.

"Moramo spašavati svu djecu. Ovo je loš primjer, mi u školi ga nemamo na osnovu čega kazniti. Sve je iz kuće i do odgoja", napomenuo je Mulahmetović.

Podsjećamo, dječak je sinoć, nakon tri sata potrage, pronađen u mjestu Šije kod Tešnja. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su saopćili da naplatne kućice posjeduju snimak na kojem se vidi kako dječak vozi automobil i plaća putarinu.