BiH
0

U Semizovcu otvorena sportska dvorana OŠ "Porodice ef. Ramić"

Klix.ba
U Semizovcu je svečano otvorena nova sportska dvorana izgrađena u sklopu Osnovne škole “Porodice ef. Ramić”.

Dvorana je na upotrebu školi predana u okviru obilježavanja sto godina postojanja ove škole i svojim karakteristikama ne samo da će zadovoljiti potrebe nastavnog procesa nego će omogućiti razvoj sporta na području mjesnih zajednica Semizovac, Svrake i Gora kao i cijele općine Vogošća.

Objekat su svečano otvorili načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i v.d. premijera Kantona Sarajevo Muhamed Kozadra.

Radi se o multifunkcionalnom objektu koji je predviđen i za odigravanje međunarodnih susreta u brojnim sportovima. Izgradnja dvorane u sklopu Osnovne škole “Porodice ef. Ramić” počela je 15. novembra prethodne godine, a dimenzije su 45x27 metara.

Ukupan iznos potreban za završetak dvorane sa vanjskim uređenjem kao i uređenjem korita rijeke pored dvorane je oko 1.500.000,00 KM. Učenici OŠ “Porodice ef. Ramić”, nastavnici, građani i brojne prisutne zvanice su pokazali zadovoljstvo zbog činjenice da je njihova sredina dobila jedan ovakav objekat. U znak zahvalnosti za napore i trud uložene u realizaciju ovog projekta načelniku Općine Vogošća Smajić Edinu i v.d. premijera Kantona Sarajevo Muhamedu Kozadri uručene su zahvalnice, saopćeno je iz Ureda načelnika Općine Vogošća.