BiH
126

U Sarajevu uhapšene tri osobe zbog zloupotrebe položaja, pretresi na nekoliko lokacija

Piše: E. S. H.
Zgrada Željezničarske štedno-kreditne zadruge Sarajevo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Postupajući po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici MUP-a KS su u poslijepodnevnim satima lišili slobode tri osobe osumnjičene da su počinile krivična djela zloupotreba položaja, davanje i primanje dara te protuzakonito posredovanje.

Uhapšeni su Alma Drina, Tarik Drina i Arman Galičić, potvrđeno je za Klix.ba u Tužilaštvu KS.

"Alma Drina i Tarik Drina se sumnjiče da su od početka maja do dana lišenja slobode u više navrata od Armana Galičića tražili novac i zauzvrat mu obećali da će Alma kao odgovorna osoba u kreditnoj zadruzi potpisati ugovor o zakupu poslovnog prostora sa Armanom Galičićem. Tako su Alma i Tarik Drina sebi pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 25.000 KM", kazala je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Izvršeni su pretresi stana bračnog para Drina te prostorije Željezničarske štedno-kreditne zadruge Sarajevo.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Kako saznajemo, Alma Drina je direktorica Željezničarske štedno-kreditne zadruge, a njen suprug Tarik Drina je predsjednik zadruge. Nezvanično, Arman Galičić je bračnom paru Drina davao novac za prostor u kojem se nalazi Trattoria Due na adresi Kranjčevićeva 16, a taj poslovni prostor je u vlasništvu Željezničarske štedno-kreditne zadruge.

Uhapšeni će biti predati Tužilaštvu KS na dalje postupanje.