Operacija "Drina"
0

U Sarajevu uhapšena osoba za kojom je MUP RS raspisao potragu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policija RS-a predala je danas Okružnom tužilaštvu u Bijeljini 14 osoba uz izvještaj koji ih sumnjiči za krivična djela iz oblasti zloupotreba droga, odnosno organizirano ulično rasturanje droge.

Glasnogovornica MUP-a RS Mirna Šoja potvrdila je da su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo sinoć na području Sarajeva lišili slobode osobu za kojom je MUP RS raspisao potragu, a u okviru istrage koja se vodi protiv nje.

Ova operacija nazvana „Drina“ odvija se pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljini, a u njoj učestvuju Stanica javne bezbjednosti Zvornik, uz operatvnu podršku Sektora kriminalističke policije CJB Bijeljina i Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, MUP-a Tuzlanskog i MUP-a Sarajevskog kantona.

Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo jučer je podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv četiriju osoba, gdje su dvije predate u nadležnost navedenog tužilaštva, a za još dvjema se traga.

U pretresima koje je policija provela na području Zvornika, Bijeljine, Milića, Vlasenice, Tuzle, Kalesije i Sarajeva pronađena su sredstva za pakovanje droga, šprice, medicinske tablete s narkotičkim sredstvima, određene količine heroina, marihuane, metodina, više od 30 mobilnih telefona, više telefonskih kartica, određene količine baruta i municije.

Aktivnosti u okviru operacije „Drina“ još traju.