Građani pohrlili da pređu preko
3

FOTO+VIDEO / U Sarajevu svečano otvoren most "Požuri polako"

Piše: N. Grabovica
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Uz prisustvo brojnih zvanica i građana Sarajeva večeras je svečano otvoren novoizgrađeni most kod Akademije likovnih umjetnosti.

Most "Festina lente - Požuri polako" svečano je otvorio načelnik Općine Centar Dževad Bečirević.

Impozantnu građevinu projektovali su mladi umjetnici Akademije likovnih umjetnosti Amila Hrustić, Bojan Kanlić i Adnan Alagić, a zahvaljujući finansijskim sredstvima Općine Centar, Sarajevo je dobilo još jednu predivnu građevinu kojoj će se diviti ne samo građani, nego i svi oni koji posjete naš glavni grad.

Kako je za Klix.ba kazao načelnik Bečirević, most ne samo da ima građansku, nego i umjetničku vrijednost i poklon je svim Sarajlijama i njegovim gostima.

"Most je kao što je i projektom planirano predviđen samo za pješake, a cilj je da se šetnice iz Titove i Ferhadije prenesu i na Obalu Maka Dizdara. Treba napomenuti da je ovo samo prva faza. Već iduće godine idemo u obnovu Radićeve ulice, gdje ćemo napraviti jednu pješačku zonu i trg za koji već imamo idejni projekt", naglasio je Bečirević.

Za sve prisutne upriličen je i prigodan program, a nakon otvaranja građani su mogli prošetati novim mostom.

Izgradnja mosta koštala je oko dva miliona KM, dok je obnova šetnice Maka Dizdara koštala oko pola miliona. Sve je finansirala Općina Centar.